Alle categoriëen

Informatie

Veelgestelde vragen (FAQ)

Bij het ontwerpen, uploaden en bestellen van drukwerk kan je tegen veel dingen aanlopen die vragen bij je oproepen. Daarom hebben we voor jou een lijst met veelgestelde vragen opgesteld, gecategoriseerd op basis van onderwerp. Geeft deze pagina geen antwoord op jouw vraag? Neem dan gerust contact met ons op, ons deskundige team staat voor je klaar!


Algemene informatie

Wat zijn alle (contact)gegevens van Hollandpromo?


Hoi! Leuk om kennis met je te maken, wij zijn Hollandpromo.
Onze bedrijfsgegevens zijn:

E-mail: info@hollandpromo.nl
Telefoon: 0548 515 500
Straat & nummer: Ambachtsstraat 13
Adres: 7461 TP - Rijssen
KvK-nummer: 69112215
BTW-nummer: NL 857740453.B01

Of ga naar onze contact pagina. 
Let op: ons adres is geen bezoek locatie.

Wat zijn de openingstijden van Hollandpromo?


We zijn een online bedrijf, dus we hebben geen fysieke winkel met openingstijden. Maar niet getreurd, dit betekent namelijk dat je 24/7 bij ons kan bestellen zonder enige moeite. Je kunt ons online bereiken op de volgende tijden:

Maandag t/m vrijdag:   8:30 - 17:00
Zaterdag & zondag:     Niet bereikbaar

Zijn jullie kwaliteit- en milieubewust?


Hollandpromo en onze leveranciers + partners streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit aan materialen en afwerking, met een zo min mogelijk effect op mens en milieu. Op deze manier willen we onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden. Dit vind je bijvoorbeeld terug in de materiaalkeuze bij een groot gedeelte van de producten.

 

Account

Hoe maak ik een account?


Wat leuk dat je een account wilt aanmaken! 

Ons proces is geoptimaliseerd om jou zo simpel mogelijk door de processen te laten doorlopen en dit begint natuurlijk met een account aanmaken. Klik daarom rechts bovenin op het knopje "registreer" onder de grotere knop "Account".

Hier vul je de gegevens die voor jou van toepassing zijn in, zodra je dit hebt gedaan kan je al jouw bestellingen, facturen, betalingen, etc. zien. Tevens kan je met een account ook herhaalaankopen doen op basis van je eerdere bestellingen, erg handig dus zo'n account! 

Hoe verander ik mijn accountgegevens?


Ben je verhuisd, heb je een ander mailadres of is er iets anders waardoor je je gegevens moet wijzigen? Dat is geen probleem, jouw gegevens pas je makkelijk en snel aan.

Klik rechts bovenin op de knop "account", dit brengt je naar jouw algemeen overzicht van je account. Klik vervolgens op het sub-menukopje "gegevens", hier staan al jouw gegevens in een rij onder elkaar en kan je alles aanpassen. Vergeet niet je nieuwe gegevens op te slaan!

 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe verder?


Een wachtwoord vergeten, dat overkomt iedereen wel eens. Gelukkig is je wachtwoord in no-time aangepast! Klik allereerst op "login" rechts bovenin. Vervolgens staat er in kleine lettertjes on het inlogscherm "wachtwoord vergeten", klik hierop. Nu krijg je de optie om je E-mailadres in te vullen, wanneer je dit hebt gedaan zal je een mailtje ontvangen waarin vervolginstructies staan over hoe je jouw wachtwoord kan aanpassen.
 

Ik sta ingeschreven bij de nieuwsbrief, maar ik wil mij uitschrijven. Hoe doe ik dit?


Wat jammer dat je je wilt uitschrijven voor onze nieuwsbrief. Onder onze nieuwsbrieven kan je een linkje vinden die je de mogelijkheid geeft om te uit te schrijven voor de nieuwsbrief. Klik op deze link en je bent direct uitgeschreven.
 

Hoe verwijder ik mijn account?


We vinden het heel erg spijtig dat je ons wilt verlaten. Helaas moeten we afscheid nemen. Je kunt een mail naar info@hollandpromo.nl sturen met het verzoek om je account te laten verwijderen. We zullen dit verzoek binnen 24 uur verwerken en al uw gegevens uit onze database verwijderen. Leuk om met je kennis te hebben gemaakt!
 

Moet ik verplicht een account hebben om iets te kunnen bestellen?


Nee, je hoeft niet per se een account te hebben om te bestellen. Het is echter wel makkelijk om een account te hebben, aangezien je dan je vorige bestellingen makkelijk kan terugvinden en herhaalaankopen zijn ook mogelijk wanneer je een account hebt.

 

Bestellen

Kan ik bestellen zonder een account?


Jazeker kan dat! Je hoeft geen account aan te maken om bij ons te bestellen, we raden echter wel sterk aan om een account aan te maken. Met een account vind je jouw bestellingen, facturen, betalingen, offertes, etc. alles in een plek. Ook is het extreem makkelijk om herhaalaankopen uit te voeren, zonder account kan dit niet.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?


Heb je een keuze kunnen maken? Helemaal goed! Nu is het van belang je keuze verder samen te stellen. Elke pagina heeft een vaste structuur, met een reden. Het eerste kopje geven een paar belangrijke punten over het product en informatie. Onder het tweede kopje vind je een bredere uitleg over het product en vind je alle productspecificaties in een tabel. In het derde en laatste kopje vind je of het mogelijk is om het product via de designtool te kunnen ontwerpen, dat je een template moet gebruiken of dat je zelf een bestand moet opmaken. Ook vind je hier verschillende download linkjes, deze kunnen variëren van werktekeningen (templates), montage instructies, toelichtingen m.b.t. materialen, etc.

 <-- Voorbeeld product-informatiekopjes

 

Wanneer je je product hebt samengesteld is het mogelijk deze te ontwerpen en bestellen. Indien je al een ontwerp hebt kan je deze in je winkelmandje uploaden en direct bestellen. Heb je nog geen ontwerp dan kan je ervoor kiezen je ontwerp te maken via de gratis online designtool van Hollandpromo (deze vind je onder het kopje 'aanlevering, werktekeningen & downloads' op de betreffende productpagina), je maakt een ontwerp via beschikbare templates of je maakt een eigen drukklaar bestand aan de hand van de aanleverspecificaties. Voor het laatste heb je een ontwerpprogramma nodig, zie onze aanleverspecificaties voor meer informatie hierover.

 

Waar kan ik mijn bestelstatus vinden?


Wanneer je bent ingelogd kan je op "account" klikken en hier vind je een overzicht van al je bestellingen. Achter je bestellingen staat de huidige status van je bestelling. Je krijgt tevens een mail wanneer je bestelling is verzonden. Heb je vragen over de status van je bestelling dan kan je altijd contact met ons opnemen, we staan voor je klaar!

Is het mogelijk mijn bestelling te wijzigen?


Nee, helaas is dit niet mogelijk. Het is wel mogelijk om je bestelling te annuleren (zolang we deze nog niet in productie hebben genomen). Wanneer dit succesvol is gedaan kan je daarna de gewenste wijzigingen doorvoeren en een nieuw product bestellen.

Is het mogelijk mijn bestelling te retourneren?


Wat spijtig dat je product/bestelling niet volgens verwachting is. Een product met eigen ontwerp en/of product op maat kunnen helaas niet worden geretourneerd. Onze algemene voorwaarden leggen uit waarom dit zo is.

Producten zonder eigen invulling (bijvoorbeeld parasolvoeten, gevelstokhouders, voetplaten, etc.) kunnen wel worden geretourneerd. Je hebt wettelijk 14 dagen (na ontvangst) de tijd om je product te retourneren. Het product moet onbeschadigd, compleet en in de originele verpakking worden teruggestuurd. 

Wil je een product retourneren? Neem dan contact met ons, dan helpen wij je graag verder.

Is het mogelijk mijn bestelling te annuleren?


Ja, maar alleen als deze nog niet in productie is genomen. Wil je je bestelling annuleren? Geef dit dan zo snel mogelijk door, wanneer je bestelling eenmaal in productie is of al verzonden is kunnen we deze niet meer annuleren.

Indien we nog wachten op een ontwerp of de betaling van je bestelling, dan kan je deze altijd nog annuleren.

Kan ik een spoedbestelling plaatsen?


Wanneer je jouw gewenste product samensteld zie je aan het einde een aantal bezorgopties, hier kan je kiezen voor een spoedlevering. Heb je toch andere wensen? In overleg is (bijna) alles mogelijk! Neem daarom gerust contact met ons op over een spoedbestelling en aflevering, dan zullen we kijken wat we voor jou in korte termijn kunnen betekenen.

Waar is ... product?


Op onze webshop vind je heel veel variërende producten, echter kan het natuurlijk voorkomen dat je jouw gewenste product niet kan vinden op de webshop. Zoek jij een specifiek product (op maat), neem dan contact met ons op. Dan zetten wij onze deskundigen in om jouw product met elkaar samen te kunnen te stellen.

Bij het bestellen geeft de website aan dat mijn adres niet klopt. Hoe verder?


Dat is heel vervelend, maar dit is gelukkig makkelijk opgelost! Je moet de volgende acties ondernemen:

    Vul (in eerste instantie) een ander adres in. Het maakt niet uit welk adres.
    Je kunt nu gewoon doorgaan met bestellen / samenstellen
    Nadat je de bestelling hebt geplaatst is het belangrijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, dit kan telefonisch of via de mail.

Zorg ervoor dat je jouw ordernummer op je beeldscherm of opgeschreven naast je hebt, deze hebben we nodig om zo snel mogelijk jouw bestelling te vinden. Deze kunnen we dan naar wens aanpassen en het huidige adres in jouw account permanent veranderen naar het gewenste adres.

Is het mogelijk meerdere besteladressen te hebben?


Jazeker! Klik op de knop "account" rechts bovenin en dan zie je de volgende menustructuur:

Klik op het 6e kopje "adressen", hier heb je de mogelijkheid om meerdere afleveradressen aan jouw account toe te voegen.

 

Bestanden

Let op: alle informatie die je nodig hebt voor het opmaken van bestanden vind je op de drukwerk aanleverspecificaties pagina van Hollandpromo.

Welke programma's moet ik gebruiken om mijn bestanden mee op te maken?


Het maakt ons niet zoveel uit met welk programma je het bestand opmaakt, als je jouw bestand(en) maar correct opmaakt en aanlevert. Hoe je je bestanden correct opmaakt en aanlevert lees je op onze aanleverspecificaties pagina. Tevens vind je hier ook de een aantal (aanbevolen) programma's die je kunt gebruiken voor je ontwerp.

Let op: probeer altijd een PDF aan te leveren! 

De uploader geeft aan dat mijn bestand te groot is, wat nu?


Onze uploader accepteert bestanden van maximaal 200 MB per upload. Indien je bestand te groot is voor de uploader kan je je bestanden ook aanleveren via WeTransfer. Maak een WeTransfer link aan en verstuur deze naar info@hollandpromo.nl, met de vermelding van jouw ordernummer.

Op WeTransfer kan je een maxmiale bestandsgrootte van 2 GB versturen.

Waarom heeft mijn bestand een afloop en veiligheidsmarge nodig?


De afloop zorgt ervoor dat er geen witte randen aan de zijkanten van jouw ontwerp komen. Let er wel op dat je dus ook je ontwerp verder moet laten doorlopen over de afloop heen, als je de afloop wit houdt heeft het geen effect. De veiligheidsmarge zorgt ervoor dat er niet per ongeluk belangrijke beelden of teksten worden weggesneden bij het afwerken van het product.

Waar vind ik de gratis online ontwerptool van Hollandpromo?


Je vind de designtool onder het kopje 'Aanlevering, Werktekeningen & Downloads' op de betreffende productpagina. Klik vervolgens op de 'Ga naar de online designtool'. Let op: lees op de designtool pagina eerst goed de uitleg, zodat je niet de fout in schiet!

  <--  Voorbeeld hoe je bij designtool komt

Bekijk de instructies op de designtoolpagina goed door, daarna kan je volledig zelfstandig je eigen ontwerp realiseren!

 

Betaling

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?


We willen jou zoveel mogelijkheden bieden om het bestel- en betaalproces zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom zijn er de volgende betaalmethoden bij ons aanwezig:

iDEAL: met iDEAL kan je makkelijk, veilig en vertrouwd online betalingen afronden binnen jouw eigen bankomgeving. Wanneer je jouw betaling hebt afgerond en wij de betaling hebben ontvangen, gaan wij direct bezig met het samenstellen van jouw bestelling. Alle bekende / grote banken zijn aanwezig op iDEAL.
PayPal: het makkelijkste betalingsproces. Je betaald met je eigen e-mailadres, waaraan je PayPal is gekoppeld. Aan je PayPal account is je bankpas of creditcard gekoppeld. Je kunt een account aanmaken op www.paypal.nl
Creditcard: 
Op rekening: 
Op factuur: 
Als je een klant bent bent met een zakelijk account, kan je kiezen om jouw betaling af te ronden op een factuur.
 

Hoe maak ik gebruik van een kortingscode?


Indien je een kortingscode hebt kan je deze heel gemakkelijk gebruiken. Zodra je een bestand hebt geüpload (stap 1) en vervolgens je bezorgingsgegevens hebt ingevuld (stap 2), kan je bij de betalingsopties ook je kortingscode toevoegen (stap 3). Het invulvakje voor de kortingscode vind je aan de linkerkant van de betalingspagina.

Wanneer moet ik betalen?


Indien je gekozen hebt voor IDEAL, PayPal of Creditcard, dan betaal je direct voor je bestelling. Als je ervoor kiest je bestelling op rekening te betalen, dan heb je ... dagen om aan je betalingsverplichting te voldoen. Je bestelling wordt direct in behandeling in genomen (ook al heb je nog niet betaald).

Kan ik betalen nadat ik mijn artikelen heb ontvangen?


Ja, dit is mogelijk, echter alleen wanneer je ervoor kiest om te betalen op rekening. Let wel op het maximale betalingstermijn. Als er nog geen betaling is ontvangen na je uiterste betalingsdatum zal je eerst een herinnering toegestuurd krijgen, waarbij je een week extra de tijd krijgt om aan de betalingsverplichting te voldoen. Als er na de tweede uiterste betalingsdatum nog niet is betaald krijg je een eerste aanmaning.

Ik heb een mislukte betaling. Wat nu?


Bekijk allereerst of je een afschrijving op je bankrekening hebt of niet. Heb je geen afschrijving dan kan je gerust de bestelling opnieuw plaatsen en afronden.

Heb je wel een afschrijving van je bankrekening, maar je ziet geen bestelling staan, neem dan contact met ons op. Dan zullen dit probleem zo snel mogelijk oplossen!

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling na retour?


We proberen je zo snel mogelijk terug te betalen! We betalen je binnen 10 dagen terug na in ontvangstneming van je retourzending. Heb je na 10 dagen nog steeds geen terugbetaling ontvangen? Neem dan contact met ons op, dan zorgen we er zo snel mogelijk voor dat jij je terugbetaling krijgt.

 

Levering / verzending

Wordt mijn bestelling op tijd bezorgd?


Natuurlijk proberen we dit altijd te doen, we staan immers voor snelle levering! Helaas kunnen we geen 100% garantie geven, aangezien we aan het einde van de rit afhankelijk zijn van de bezorgdiensten. Het kan zijn dat het extreem druk is bij de bezorgdiensten (denk bijvoorbeeld aan feestperiodes als sinterklaas of kerst), dit kan dan zorgen voor eventuele vertragingen. De bezorgdiensten kunnen beoordeeld worden op 'betrouwbaarheid', dit betekent hoe vaak de bezorgdienst de pakketten op tijd levert.

De betrouwbaarheid van onze bezorgingsdiensten:
   • DHL: 95% van de bezorgingen op tijd
   • PostNL: 96% van de bezoringen op tijd
   • ONB: 99% van de bezoringen op tijd

Welke bezorgopties zijn mogelijk?


Je hebt meerdere spoed en normale bezorgopties. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

   • PostNL Standaard
   • PostNL Express - Spoed (voor 12:00)
   • DHL Standaard
   • DHL Express - Spoed (voor 11:00)
   • DHL Brievenbuspakket
   • ONB Bezorgdienst

Kan ik mijn bestelling volgen?


Jazeker! Zodra je bestelling klaar is gemaakt, gesorteerd is en klaar voor verzending is gemaakt krijg je van ons een track and trace code. Op deze manier kan jij gemakkelijk zien waar je bestelling is.

Mijn bestelling is niet geleverd, wat te doen?


Volg aandachtig je bestelling via de track and trace code die je van ons hebt gekregen. Het kan natuurlijk voorkomen dat de bezorger vertraging heeft. Als je voor ONB hebt gekozen en je hebt niets ontvangen op de geplande bezorgdatum, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Heb je PostNL of DHL gekozen? Dan wordt de bestelling meestal de volgende werkdag bezorgd. Is de vertraging langer dan twee werkdagen? Neem dan contact met ons.

Is het mogelijk om mijn bestelling in het buitenland te laten bezorgen?


Ja, dit is mogelijk. We bieden de mogelijkheid om jouw pakketten naar een aantal Europese landen te laten bezorgen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is het mogelijk om mijn bestelling op een beurs, evenement of bouwplaats te laten bezorgen?


Jazeker! De bezorgdienst ONB levert op elke gewenste locatie. Tip: stuur ons de naam en het nummer van de contactpersoon die de bezorging zal aannemen.

  

Klachten en hulp

Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?


Wat jammer dat je bestelling niet naar wens is, dit is natuurlijk niet de bedoeling en dit gaan we direct oplossen! We streven immers naar de hoogst mogelijke tevredenheid. Vul ons klachtenformulier in voor een zo snel mogelijk afhandeling. Wat heel belangrijk is en sommigen wel eens vergeten, is het toevoegen van foto's en video's. Hoe beter wij kunnen zien wat de schade of het probleem is, des te sneller dat wij het voor jou kunnen oplossen. Wij doen ons uiterste best om op dezelfde dag nog te antwoorden op je klacht.

Maak de foto's of video's in een heldere ruimte waar daglicht aanwezig is. Indien je ingestuurde klachtenformulier is gelezen en verwerkt zullen we contact met je opnemen over de gewenste afhandeling. Alles is in goed overleg mogelijk.

Binnen hoeveel tijd wordt mijn klacht opgelost?


Wij proberen je zo snel mogelijk te helpen, daarom hanteren we een 24 uursbeleid. Wanneer je een klacht hebt ingediend aan de hand van het klachtenformulier, zullen we zo snel mogelijk (binnen één werkdag) proberen het probleem op te lossen.

Ook hier geldt dat het extreem belangrijk is om goede foto's en video's van de schade en/of gebreken in het klachtenformulier te zetten. Aan de hand van deze media kunnen wij een goed oordeel scheppen over de problemen en een oplossing bieden.